Legendariske øyeblikk i norsk fotball

Det er mange av dem, de vakre, magiske øyeblikkene som skjer på en fotballbane. Her har vi samlet opp noen av de mest minneverdige hendelsene opp gjennom norsk fotballhistorie.

En av de mest spennende var nok kampen om gullet i 2004. Det stod om Vålerenga og Rosenborg, de hadde én kamp igjen og begge lag hadde like mange poeng. Det er sjeldent at Eliteserien avgjøres i de siste 10 minuttene i en fotballkamp, men denne dagen var tilfellet så. Det vippet hele tiden frem og tilbake gjennom de to 90 minutters kampene om hvem som skulle ta gullet. Det stod om målforskjell og til slutt stod Rosenborg igjen som vinner etter et sinnsykt drama hvor etterskjelvningene ennå kan kjennes.

Et navn som har stjålet mange overskrifter den senere tid, er Martin Ødegaard, og vi skal ikke lengre tilbake til 2014 for å finne hans debut for Strømsgodset. Etter at det lenge hadde stått 0-0 mellom Strømsgodset og Ålesund kommer 15 år gamle Ødegaard inn og snur om på det hele. 2-0 blir det til Strømsgodset etter Ødegaards kreative involveringer, og en helt er skapt.

Det er mange andre hendelser i norsk fotball opp igjennom årene. 5-5 mellom Vålerenga og Viking i 2014, Rekdals utbrudd mot Eirik Bakke i 2009 eller Magne Hoseths stjernekamp for Molde i 2009.

Det här inlägget postades i Fotball. Bokmärk permalänken.