Få hjelp med din fotballskade

Når man spiller fotball, er det mange situasjoner hvor skader kan oppstå. Ofte oppstår skader i kontakt med andre spillere, for eksempel i hodedueller og taklinger. Bena og hodet er derfor mest skadeutsatt.

Belastningsskader

Også belastningsskader som oppstår over tid er typiske i fotball. Årsaken til dette kan være lengre perioder med mange kamper og treninger. Studier viser at menn har større risiko for å pådra seg skade sammenliknet med kvinner. Dette kan ses i sammenheng med at mannlige spillere har flere kamper og treninger sammenliknet med kvinnelige spillere.

Ulike skader og ulike alvorlighetsgrader

Noen skader er mer alvorlige enn andre. Hodeskader anses å være av stor alvorlighetsgrad, og man skal ta gjennomtenkte risikovurderinger i etterkant. En annen vanlig skade er avrevet eller delvis avrevet leddbånd. Ofte medfører en slik skade at man må ta pause i flere uker eller måneder.

Lårhøne er også en typisk fotballskade, men den er ikke like alvorlig som andre typer skader. En lårhøne er en muskelskade som oppstår etter et kraftig slag eller støt mot låret. Denne skaden varer vanligvis i noen dager.

Om du har skadet deg i forbindelse med fotball, kan det være greit å undersøke dette hos fagpersoner med kompetanse på dette ifølge denne siden.

Det här inlägget postades i Fotball, idrettsskade, Tips. Bokmärk permalänken.